Zoek
Sluit dit zoekvak.
Tanden bleken

Krijg weer stralende witte tanden

Tanden bleken in Haarlem?

Wil jij graag jouw tanden laten bleken in Haarlem? Voor veel mensen is het gebit een belangrijk onderdeel van hun uitstraling. Dit vormt ook de reden dat mensen graag met een stralend gebit door het leven willen. Het gebit wordt echter dagelijks geconfronteerd met ons leefpatroon (eten, drinken en roken), waardoor bij veel mensen de tanden langzamerhand verkleuren.

De verkleuring van de tanden kan schaamte oproepen bij mensen. Hierdoor besluiten steeds meer mensen om hun tanden te laten bleken. Tandartsenpraktijk Haarlem heeft de expertise in huis om jouw tanden op een snelle, effectieve en duurzame manier thuis te bleken.

Tanden bleken

Thuisbleken

Voor een optimaal resultaat, raden wij aan je tanden thuis in Haarlem te bleken. Wij maken graag twee afspraken met jou zodat je thuis de bleekbehandeling kan starten. Tijdens de eerste afspraak worden er afdrukken genomen van je gebit, waarna er door een tandtechnicus speciale bleeklepels voor de boven- en onderkaak worden gemaakt. Deze kan je na een week ophalen in de praktijk. In de bleeklepels kan je via een spuitje de bleekgel aanbrengen, waarna je ze gedurende 4 tot 10 nachten draagt. Je ontvangt in onze praktijk in Haarlem een uitgebreide instructie voor het thuisbleken. De tanden thuisbleken is een effectieve en veilige manier.

Veelgestelde vragen

  • Deze bleekmethode is niet geschikt voor minderjarigen, zwangere en borstvoedende vrouwen
  • Als je radiotherapie ondergaat

Het bleken van tanden werkt alleen op natuurlijke tanden dus niet op kunstmatig, tandheelkundig werk. De originele kleur van vullingen, kronen of facings verandert niet met de behandeling mee.

Wij raden aan van te voren te eten, omdat dit na de behandeling de eerste paar uur nog niet mag.

Het is verstandig om na de behandeling op het consumptiegedrag te letten. In de eerste 2-3 uur na het bleken van je tanden in Haarlem mag je niet eten of drinken (behalve water zonder prik of melk) en niet roken. De rest van de behandeling is het van belang geen kleurstof houdende producten te consumeren (rode wijn, cola, koffie en thee) en om niet te roken.

Om de witheid van je tanden na het bleken te behouden, is het belangrijk om op je consumptiegedrag te letten. Indien je bijvoorbeeld veel rookt en veel koffie drinkt, zullen je tanden sneller verkleuren, waardoor je in die gevallen de behandeling sneller nogmaals moeten ondergaan.

Omdat de behandeling niet schadelijk is en de tanden niet aangetast worden, is het geschikt om opnieuw uit te voeren. Om het resultaat optimaal te houden adviseren wij om de behandeling, afhankelijk van het consumptiegedrag en het onderhoud van de tanden, regelmatig te herhalen.

Contactinformatie