Zoek
Sluit dit zoekvak.

Witte vullingen & facings

Facings bij Tandartsenpraktijk Haarlem: jouw stralende lach is onze passie

Als er tandbederf met gaatjes in de tanden of kiezen ontstaat, dient dit gevuld te worden. Dit kan met een wit vulmateriaal in de kleur van je tand. Afgebroken tanden, tanden met een afwijkende vorm en kleine ruimtes en spleetjes tussen tanden kunnen hier ook mee gevuld worden. Omdat de breuksterkte van witte vullingen overeenkomt met die van jouw eigen gebit veroorzaken deze minder snel breuken in de tanden en kiezen in vergelijking met de grijze amalgaamvullingen van vroeger.

Een facing is een laagje over de voorzijde van een voortand. Facings kunnen zowel van wit composiet vulmateriaal als van keramiek gemaakt worden.

Het grote voordeel van composietfacings is dat hierbij niets van de tand hoeft te worden afgeslepen. Voor keramische facings is dit wel het geval, deze facing is echter wel duurzamer. Omdat deze niet verkleurt, hoeft de keramische facing minder snel vervangen te worden in vergelijking met een composietfacing.

Wat zijn facings eigenlijk?

Misschien heb je wel eens van facings gehoord, maar weet je niet precies wat het inhoudt. Facings zijn flinterdunne laagjes – gemaakt van porselein of composiet – die op je tanden worden bevestigd. Ze bieden een oplossing voor verkleurde, beschadigde of scheve tanden en zorgen ervoor dat je lach er weer stralend en natuurlijk uitziet.

Tandartsenpraktijk Haarlem

Waarom facings bij Tandartsenpraktijk Haarlem de beste keuze is

Er zijn zoveel klinieken, waarom zou je voor ons kiezen? Bij Tandartsenpraktijk Haarlem hebben we niet alleen ervaren en gepassioneerde tandartsen, maar we geloven ook echt in een persoonlijke benadering. Hier ben je geen nummer, maar iemand met een verhaal, wensen en dromen. We nemen de tijd voor je, luisteren naar je en stellen een plan op dat volledig is afgestemd op jouw behoeften. Bovendien maken we gebruik van de laatste technologieën en methoden, zodat je zeker weet dat je de beste behandeling krijgt.

Hoe wij de perfecte lach realiseren

De reis naar jouw droomlach is zorgvuldig en met aandacht. Eerst hebben we een uitgebreid intakegesprek waarin we al jouw wensen en zorgen bespreken. Daarna wordt er een grondige analyse van je mond gemaakt. Aan de hand van deze informatie besluiten we samen welk type facing het beste bij jou past. Het daadwerkelijke plaatsen van de facings gebeurt in een ontspannen sfeer. En maak je geen zorgen, het is vrijwel pijnloos!

Porselein of composiet: wat past bij jou?

Elk materiaal heeft zijn eigen charme. Porselein is duurzaam en biedt een langdurig resultaat met een schitterende glans. Composiet daarentegen kan vaak direct worden aangebracht en is wat flexibeler qua vormgeving. Afhankelijk van jouw wensen, je budget en de staat van je tanden, adviseren wij je over de beste keuze.

Zet vandaag nog die stap naar jouw droomlach

Zie je het al voor je? Die stralende lach waarmee je de wereld tegemoet treedt? Wacht niet langer en boek een consult bij Tandartsenpraktijk Haarlem. Ons team staat klaar om jouw droomlach werkelijkheid te maken.


Je verdient een lach die straalt, en wij zijn er om je daarbij te helpen. Kies voor kwaliteit, kies voor Tandartsenpraktijk Haarlem!

Veelgestelde vragen

Hoe lang gaan mijn facings mee?

Mits goed verzorgd, bieden porseleinen facings je tot wel 15 jaar een schitterende lach. Composiet facings hebben een levensduur van gemiddeld 5 tot 7 jaar.

Voel ik pijn tijdens de behandeling?

De meeste patiënten ervaren het plaatsen van facings als pijnloos. Maar wees gerust, als je toch iets voelt, kunnen we altijd een verdoving gebruiken.

Wat gaat het mij kosten?

De prijs is afhankelijk van jouw specifieke wensen en de gekozen materialen. Tijdens het intakegesprek geven we je een duidelijke prijsindicatie.

Neem contact met ons op!

Zijn er nog dingen onduidelijk en wil je meer informatie?

Neem snel contact met ons op. We helpen je graag verder.

Klachten
Contactinformatie