Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mondhygiëne & parodontologie

Tandartsenpraktijk Haarlem: jouw specialist in mondhygiëne en parodontologie

Ben jij op zoek naar de beste tandartspraktijk voor mondhygiëne en parodontologie in Haarlem? Je zoektocht eindigt hier! Bij Tandartsenpraktijk Haarlem zorgen we ervoor dat jouw gebit in topconditie blijft. Hier ben je meer dan alleen een patiënt; je bent een deel van onze tandartsfamilie, waarbij we persoonlijke aandacht en zorg voorop stellen.

Indien het tandvlees diep ontstoken is, kan een behandeling bij de mondhygiëniste nodig zijn. In sommige gevallen zullen wij je naar de tandarts-parodontoloog verwijzen. Wanneer sprake is van een tandvleesontsteking die niet alleen het tandvlees raakt, maar ook doorloopt in het kaakbot, is een uitgebreidere behandeling nodig. In dat geval wordt eerst een aanvullend onderzoek uitgevoerd met verschillende metingen op zes plaatsen per tand of kies. 

Op basis van deze resultaten wordt een grondige reiniging uitgevoerd in een serie afspraken. Daarnaast wordt een instructie op maat gegeven om jouw mondhygiëne te optimaliseren om zodoende het ontstekingsproces af te remmen. Na drie maanden evalueren we met een herhaalde uitgebreide meting de situatie en spreken wij  het vervolgtraject met je af om het behaalde resultaat te waarborgen.

Het belang van mondhygiëne

Een stralende lach zegt veel over jou. Maar wist je dat een goede mondhygiëne niet alleen zorgt voor een mooi gebit, maar ook essentieel is voor jouw algehele welzijn? Bacteriën en plaque krijgen geen kans wanneer je jouw mond goed verzorgt. Voorkom tandbederf, tandvleesproblemen en andere complicaties door regelmatig jouw gebit te laten checken en reinigen.

Tandartsenpraktijk Haarlem

Wat is parodontologie precies?

Misschien heb je de term ‘parodontologie’ wel eens gehoord, maar weet je niet precies wat het inhoudt. Het gaat hier om de gezondheid van het tandvlees en de structuren die jouw tanden ondersteunen. Problemen zoals parodontitis, een serieuze tandvleesaandoening, kunnen ernstige gevolgen hebben als ze niet tijdig worden behandeld. Gelukkig staan onze specialisten klaar met de meest geavanceerde behandelingen en technieken.

Waarom juist kiezen voor Tandartsenpraktijk Haarlem?

  • Deskundig en ervaren team: Bij ons ben je in handen van experts. Ons team is niet alleen hoog opgeleid, maar heeft ook jarenlange ervaring. Bovendien blijven we altijd up-to-date met de laatste ontwikkelingen door regelmatige bijscholingen.
  • Hoogwaardig apparatuur: We begrijpen dat je alleen het beste voor jouw gebit wilt. Daarom investeren we continu in de modernste apparatuur. Dit garandeert niet alleen de beste resultaten, maar ook een comfortabele ervaring tijdens elke behandeling.
  • Individuele benadering: Geen twee monden zijn hetzelfde. Daarom bieden we elke patiënt een persoonlijk behandelplan. We luisteren naar jouw wensen, beantwoorden al je vragen en zorgen ervoor dat je volledig geïnformeerd bent over elke stap.
  • Toplocatie in Haarlem: Onze praktijk is strategisch gelegen in het centrum van Haarlem. Of je nu met het openbaar vervoer komt of met de auto, je bereikt ons eenvoudig. En ja, er is volop parkeerruimte beschikbaar!

Plan direct een afspraak in!

Stel die stralende lach niet langer uit. Of je nu een basiscontrole nodig hebt, een professionele gebitsreiniging of een uitgebreide parodontale behandeling, bij ons ben je op de juiste plek. Reserveer eenvoudig jouw afspraak online of pak de telefoon voor direct persoonlijk contact.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak is een gebitscontrole nodig?

We adviseren je om jouw gebit minstens eens per half jaar te laten controleren. Op deze manier kunnen we eventuele problemen tijdig signaleren en aanpakken.

Wat zijn de signalen van parodontitis?

Merk je dat jouw tandvlees rood is, zwelt of bloedt? Of heb je last van een aanhoudende slechte adem? Dit kunnen indicaties zijn van parodontitis. Neem in dat geval direct contact met ons op.

Hoe boek ik een afspraak?

Jouw afspraak is zo gepland. Gebruik ons online boekingssysteem of bel ons direct. Ons gastvrije team staat klaar om je te assisteren.
 
We kijken er naar uit je te verwelkomen bij Tandartsenpraktijk Haarlem. Samen werken we aan jouw stralendste lach!

Neem contact met ons op!

Zijn er nog dingen onduidelijk en wil je meer informatie?

Neem snel contact met ons op. We helpen je graag verder.

Klachten
Contactinformatie